Fortificació Ibèrica del Montgròs

El passat 3 i 4 d'octubre va tenir lloc el 15è cap de setmana ibèric. Un parell de dies en que es van dur a terme més d'un centenar d'activitats gratuïtes per donar a conèixer, una mica més, els ibers i la seva cultura. Per l'edició d'enguany, les activitats varen girar entorn el cuinar, el menjar i el beure. D'aquesta manera varem tenir l'oportunitat de saber una mica més sobre l'alimentació de fa més de 2000 anys.

Convidats per Turisme Montseny, i acompanyats de l'Ausic -un soldat íber- i la Bétenin -una ciutadana ausetana- varem poder visitar la Fortificació Ibèrica del Montgròs. Durant la visita varem descobrir com vivien i cuinaven els ausetans, antics pobladors de la contrada. Durant la visita també varem descobrir el què menjaven i bevien. En acabar varem gaudir d'un tast  ibèric acompanyat de cervesa i vi al gust antic (Vi de roses i vi de mel).

La imponent fortificació ausetana es troba en mig del Parc Natural del Montseny, en el terme municipal de El Brull. Només arribar-hi quedem impressionats pels seus espectaculars murs que fan gairebé 2,5 metres de gruix. La muralla es troba encaixada en els 150 metres d'amplada que té el coll d'accés al turó i forma part d'un sistema defensiu força complex. La primera muralla data, probablement, del segle V aC, tot i que la muralla principal actual es va començar a construir sobre el 300 aC, cosa que va suposar el desmantellament de la muralla anterior.


Aquest jaciment es va descobrir de manera fortuïta l'any 1974 i l'any següent en va començar la seva investigació arqueològica. Actualment, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament del Brull i la Diputació de Barcelona, es pot visitar de manera regular tots els caps de setmana. Tingueu present que les visites teatralitzades només es realitzen un cop l'any, durant el cap de setmana ibèric.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.