Simón Coll, experiència centenària.

Fa uns dies vaig tenir la sort de ser convidat a visitar l'Espai Xocolata de l'empresa Simón Coll. Un espai que l'empresa va inaugurar l'any 2012. Ja podeu imaginar que es tracta d'una visita només apta per als més llaminers que ens permet endinsar-nos en el món de la xocolata. Aquí podrem conèixer com s'elabora aquest producte tan popular. Si hi ha sort, cosa que passa cada dia de la setmana, quan arribem al centre de Sant Sadurní d'Anoia, sabrem que hi ha la fabrica per la seva olor; un aroma que inunda l'ambient cada cop que es procedeix al torrat del cacau, ingredient del que s'extreu la matèria bàsica per l'elaboració de qualsevol xocolata.

Ens reben a l'entrada de l'espai i ja aquí comença l'experiència. Mentre esperem l'hora en començarà l'audiovisual podem fer un tomb per la botiga, tot i que la visitarem amb més calma a la sortida. També podem gaudir d'unes vitrines on podem veure diferents articles, cartells i estris que ja formen part de la història de la marca. La visita comença a l'hora en punt, i ho fa amb un gran muntatge audiovisual que combina el vídeo amb els elements d'un obrador tradicional de xocolata que hi ha exposats a la sala. D'una manera clara, divertida i molt amena podem conèixer la història de Simón Coll i el procés d'elaboració de la xocolata.

Acabat l'audiovisual, arriba el moment de veure la planta pilot, la petita cadena de producció on s'experimenta amb nous productes, noves textures i nous sabors. Per qüestions d'higiene, ja que es tracta d'elaborar productes alimentaris, veurem la planta a través d'unes grans finestres. Mentre veiem la cadena i seguim les explicacions de la guia, ens ofereixen el tast de la xocolata fosa amb que hi treballen. És ara quan podrem veure, tocar, olorar i tastar el cacau, la xocolata i els bombons.

Al finalitzar la visita sortirem per la botiga, on podrem seguir descobrint els productes de la casa. No només hi podrem trobar veure els diferents productes que elaboren, també trobarem molts punts de degustació on seguir tastant i gaudint de la xocolata. Tindrem l'oportunitat de descobrir productes que encara no són al mercat i que, per tant, no trobarem fora d'aquesta botiga. Sobre tot, no marxeu sense una bona provisió de xocolata!

Una mica d'història

La història de Simón Coll es remunta més de 175 anys enrere, en un temps en que la xocolata sempre es feia de manera molt artesanal. Era l'any 1840 quan en Simón Mestres va elaborar la seva primera rajola de xocolata a la pedra, cosa que va significar el el tret de sortida de Chocolates Simón, com es va anomenar en un principi. Des de llavors han passat sis generacions de la família i avui en dia l'empresa segueix elaborant xocolata tot combinant tradició i tecnologia; això permet obtenir productes de molt alta qualitat.

Simón Coll és de les poques empreses xocolateres del nostre país que controla íntegrament el procés de fabricació, començant en la selecció del cacau en origen. Per la seva producció utilitzen exclusivament cacaus seleccionats de Ghana i Equador. Actualment destaquen per les seves especialitats de temporada, com pasqua i nadal.

Comencen a expandir-se per Catalunya a principis del segle XX, quan Francesc Coll, afillat i hereu de la família, es fa càrrec de l'empresa. A mitjans de segle neix la marca Simón Coll i s'hi comença a donar veu a través dels seus primers anuncis. Avui en dia és una empresa amb una llarga història i tradició que exporta a més de 20 països de tot el món.

L'any 1972 van comprar la marca Chocolate Amatller, fundada l'any 1797, i que ara representa la gama alta dels productes de l'empresa. Amatller va destacar a finals del segle XIX i principis del XX per la seva publicitat en forma de cartells, cromos i calendaris. Destacaven els dissenys  d'artistes modernistes de l'època. Actualment tenim la sort de poder gaudir d'aquests dissenys recuperats en els embolcalls i les llaunes dels seus productes.

Us animeu a gaudir de l'experiència Simón Coll?

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.