17a Carxofada Sant Boi de Llobregat

Per un dia la plaça i la rambla s'omplen de taules. El transit deixa pas a la gent i els carrers tornen a ser un espai on gaudir d'un gran ambient de festa. Tots plegats aprofitem la festa, les activitats i el passeig. La majoria gaudim dels plats i tastets que s'han preparat per l'ocasió; altres han portat la carmanyola de casa i es sumen a la festa amb familiars i amics.

La pluja va deixar pas a la calma i així vaig poder gaudir de la Carxofada de Sant Boi amb altres amics bloguers. És una d'aquelles festes que tant m'atrauen, on la gent gaudeix del carrer. I més quan al mateix temps pots conèixer molt més a fons un excel·lent producte de la zona, un gran espai agrícola i una bona festa gastronòmica.


El dia va començar davant de l'ajuntament, on ens esperaven les bicicletes de SomBici, una iniciativa social sense ànim de lucre que vol promocionar aquest mitjà de transport sostenible i saludable. Amb ells varem poder conèixer les seves rutes guiades pels espais naturals i culturals del Baix Llobregat. Es tractava de sortir a fer una passejada pel parc agrari, amb la intenció d'arribar a Cal Notari. Allà, enmig del camp de carxofes, ens van explicar com es conrea la carxofa, les seves particularitats i la seva qualitat.  A banda de la carxofa, a Cal Notari es dediquen al cultiu agroecològic de tota mena d'hortalisses amb la idea de facilitat un consum de proximitat i qualitat.

Foto: Retalls de Cuina
Acabada la pedalada, i ja de tornada a la plaça de l'ajuntament, era l'hora de gaudir de la carxofada i de les altres activitats que s'havien organitzat durant tot el matí. La primera parada va ser fer el vermut a "Tot Begut, Tot per Beure", un lloc on segur que tornarem aviat. Oberta la gana, va arribar el moment de tastar l'excel·lent menú que havia preparat l'associació de restauradors locals,  Degusta Sant Boi, amb la carxofa com a producte estrella. És el moment culminant de la festa, quan les llargues taules que ocupen la plaça i la rambla de cap a cap s'omplen de gent per gaudir de cada plat, de la companyia i la copa de cava amb la que rematar un bon dinar.

La Carxofada de Sant Boi de Llobregat és un bonica festa a la que segur que tornarem. Enguany s'hi van servir 1500 menús complets i 600 plats individuals, cosa que no hagués estat possible sense la bona organització de l'acte. Naturalment, va ser obligat tornar cap a casa amb una caixa de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboiana!

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.