Flors del Remei - Caldes de Montbui

Ja sabeu que el dissabte de la setmana passada vaig organitzar una trobada bloguera a Caldes de Montbui. La idea era, a banda de conèixer millor la vila termal, descobrir les joies gastronòmiques que podem trobar als seus obradors, fàbriques i botigues. Una de les visites que no podia faltar era el Celler la Vallesana, on podem trobar un gran assortiment de vins i licors, com el vi Torre Marimon que elabora l'IRTA en aquesta vila i que només podem comprar aquí i en algun altre comerç de Caldes.

Però el motiu de la nostra visita no era les vins. Varem venir a conèixer i a tastar els licors que elaboren ells mateixos a la seva destil·leria. Licors que s'elaboren des de fa cent anys i que s'han convertit en patrimoni de Caldes de Montbui i, per extensió, del Vallès Oriental. Us parlo de l'Anís Taronja i les Flors del Remei. Ens van rebre la família Fontcuberta, qui elaboren aquests licors des de l'any 1918; uns licors que mantenen els seus orígens i que són molt apreciats com a digestius.

Les Flors del Remei és un licor fruit de la destil·lació de plantes i herbes aromàtiques, gran part de les quals són autòctones. Ens explica Maria Fontcuberta que abans recollien moltes d'aquestes herbes de marges i camps; avui en dia són difícils de trobar en aquests llocs i s'han vist obligats a cultivar-les ells mateixos. És tracta d'un licor amb una graduació de 34º que li confereix un gust intens que es manté a la boca. Es recomana degustar-lo amb uns glaçons de gel. També ens explica que hi ha qui n'afegeix al rostit, i jo prenc nota mental de que ho he de provar en alguna recepta.

L'Anís Taronja s'obté de la destil·lació de pell de taronja amb matafaluga. Es pot degustar sol,  amb glaçons o combinat amb el cafè. Durant aquest mes, i amb motiu de les XIII Jornades de les Cireres de Caldes de Montbui, també elaboren un Licor de Cireres de Caldes que heu de tastar.

D'un temps ençà, i per celebrar els cent anys de les Flors del Remei, també elaboren Gin19flors. Una ginebra catalana, singular, que s'obté a partir de la destil·lació artesanal d'una combinació única de 19 plantes, arrels i flors. Per fer-ho, s'empren uns petits alambins de coure de només cent litres de capacitat. El resultat és una ginebra única, sense cap referent, però que resultarà familiar a aquells que coneixen el licor Flors del Remei.

Podeu trobar El Celler La Vallesana a l'Avinguda Pi i Margall 15 de Caldes de Montbui (Vallès Oriental)

2 comentaris:

 1. Bon dìa, ¿Hi ha algún comerlo aprop de Tarragona on venguin "Flors del Remei"?
  Gràcies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sento no poder-te donar una resposta, desconec els punts de venda del licor. Penso que la millor manera de saber-ho és que contactis amb la destil·leria i segur que et podran informar. La web és: http://www.florsdelremei.cat

   Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.