Presentació de la nova revista Eix a l'Escola Industrial

Ahir el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya va presentar la seva nova revista «Eix.  Cultura industrial, tècnica i científica». La presentació es va realitzar en un lloc emblemàtic com és la sala noble de l'edifici del rellotge, al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona, un indret que originalment es va construir per allotjar la fabrica de filatures i teixit de Can Batlló.


Ens va donar la benvinguda el Diputat de Presidència de la  el Sr. Jaume Ciurana que va remarcar que ens trobàvem en un «un espai de coneixement, de docència i d'experimentació». També va  recordar que la Diputació de Barcelona no fa res més que «continuar la tasca d'aquella gent que, en un moment determinat, va creure que era important que al bell mig de la ciutat de Barcelona hi hagués un espai dedicat a l'estudi de la tècnica i de la ciència».

Per la seva part, el Sr. Jaume Perarnau, Director del mNACTEC, va presentar la revista com una eina de difusió del patrimoni de la societat industrial. La nova revista Eix, de publicació semestral, potencia conceptes i valors com innovació i progrés tecnològic fent-nos entendre què ens va dur on som i en quina direcció avancem, revaloritzant tot aquest patrimoni i fent-nos conèixer coses amagades o l'evolució de marques emblemàtiques (com Pastilles Juanola al primer número). La revista no hagués estat possible sense la col·laboració de Sapiens, qui participa en el seu disseny i producció.


Acabada la presentació, en la que també ens va acompanyar el Diputat de Cultura sr. Juanjo Puigcorbé, varem passejar per aquest recinte de gairebé 60.000m2 on hi va haver la fàbrica Batlló. Durant la nostra visita varem poder gaudir d'aquest conjunt d'edificis que amb el pas del temps han adaptat els seus usos, que han donat resposta a noves necessitats de la nostra societat i que en els darrers cent anys han estat sempre vinculats amb l'ensenyament i la formació. La guia ens va acompanyar pels soterranis, passadissos, naus, capella i patis, fins que varem acabar endinsant-nos pels passadissos de la xemeneia que feia servei a les quatre màquines de vapor de l'antiga fàbrica.


Aquest darrer curs ha estat l'últim per l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial que es trasllada a un nou campus a partir del curs vinent. L'ús futur d'aquests edificis que ara quedaran lliures està en estudi i molt probablement seguirà tenint relació amb el coneixement científic.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.