El Mercat de la Terra de Barcelona esdevé setmanal

Després de la prova pilot que va arrencar el mes de juny de l'any passat, el Mercat de la Terra Slow Food s'instal·larà cada dissabte al Parc de les Tres Xemeneies del Poble Sec. Aquesta mena de mercat, que ja s'ha consolidat a diferents ciutats europees, és un objectiu que el convivium Slow Food Barcelona persegueix des de fa nou anys.

A partir d'aquest dissabte, 15 d'octubre, rebrà de manera setmanal a productors i consumidors d'aliments locals i de proximitat. De la mateixa manera que s'ha fet en les proves pilot, el model apostarà per la gastronomia, activitats infantils i música en directe. A més, s'hi aniran incorporant altres propostes com xerrades o tallers amb la idea de convertir el mercat en un espai de convivència ciutadana.

Bo, Net i Just. Aquesta és la filosofia Slow Food que s'aplica a aquests mercats de pagès que ja formen una xarxa internacional. Hi trobarem aliments locals, de qualitat i de temporada que  s'han obtingut amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra. També són aliments que tenen un preu just, tant per qui els produeix com per qui els compra. Es tracta de tornar als mercats on el pagès ven directament els seus productes al consumidor, fet que escurça la distància entre la terra i la taula.


Durant el temps que s'ha estat perseguint aquest mercat, Slow Food Barcelona ha anat organitzant altres Mercats de la Terra ocasionals, com la Fira per la Terra o la Fira de Sant Ponç.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.