Gran èxit del Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Dimecres es clausurava el Fòrum Gastronòmic de Barcelona amb un èxit rotund de visitants i una gran satisfacció entre els expositors. No és d'estranyar, el recinte de la fira s'omplia cada dia de gom a gom, i els espais d'activitats vessaven de visitants que les seguien amb gran interès. De les sessions cal destacar la gran presencia de professionals reconeguts que omplien els tallers al complet.

El Fòrum ha servit també per tancar nombrosos tractes comercials i fer conèixer nous productes. En aquest sentit cal destacar la participació de compradors internacionals que mostraren gran interès en importar els productes catalans. Coincidint amb l'any en que Catalunya és la regió europea de la gastronomia, al Fòrum Gastronòmic s'ha presentat el nou Pla de Gastronomia de Catalunya que impulsa el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.


A banda de totes les activitats, professionals i productes que hi podíem trobar, una de les grans protagonistes ha estat la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. En un gran estand, on també es promocionava la marca turística Barcelona és molt més, es fa fer un gran ressò dels productes de les comarques barcelonines. Una aposta clara pel producte de proximitat i un exemple de cóm les administracions haurien de posar en valor el territori.

A l'espai de la Xarxa Productes de la Terra, podíem trobar productors, artesans i professionals que reflectien la gran qualitat dels productes de la demarcació. No hi va faltar una aula que es va omplir de manera continuada amb activitats, tastets i sessions informatives que mostraren tots els aspectes de la gastronomia que representen des del producte a la recepta, des del pagès al restaurador.

L'edició d'enguany ha posat accent en la pastisseria i la cuina dolça que han estat l'eix vertebrador del Fòrum més dolç on varen destacar els productes com la xocolata o els gelats artesans. En aquest darrer aspecte vaig trobar especialment interessant la filosofia de proximitat i qualitat de Massimo Pignata, que regenta la gelateria DelaCrem de Barcelona, tot un referent en el món dels gelats.

En la darrera jornada es van anunciar les dates que cal reservar-nos a l'agenda. Les edicions per l'any 2017 seran el Fòrum A Coruña del 12 al 14 de març i el Fòrum Girona del  19 al 21 de novembre.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.