Tot a punt per la setmana del turisme industrial

Falten pocs dies perquè arrenqui la Setmana del Turisme Industrial que organitza la XATIC (Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya) entre els dies 3 i 12 de novembre. Durant una setmana l'agenda s'omple d'activitats que ens permetran conèixer el valuós patrimoni industrial català. Durant aquests dies podrem veure com es fan les coses des d'una perspectiva única.

El nostre país és ple de museus, antigues fàbriques, edificis, colònies industrials i un munt d'equipaments que ens ajuden a entendre com ha evolucionat el món industrial del nostre país. Són equipaments que ens aporten una visió molt enriquidora de les nostres arrels que ens ajuden a entendre com ha evolucionat la indústria del nostre país.

Durant aquests dies trobarem prop d'un centenar d'activitats, jornades de portes obertes, visites teatralitzades o guiades, itineraris industrials i un bon munt de propostes, majoritàriament gratuïtes i per a tots els públics. En una època en que estem acostumats a que tot funcioni gairebé sol i a trobar de tot a la botiga de la cantonada, veurem que en altres temps no era així i que el món industrial funcionava de manera diferent de la que ho fa en l'actualitat.


L'activitat estrella de la setmana són les rutes de descoberta amb el bus de la XATIC. Es tracta d'un recorregut sorpresa que es farà dissabte dia 5. Hi haurà sis rutes diferents de les que només es coneix el nom de la ruta, el punt i l'hora de sortida i arribada. Es presenta com un dia d'aventura sorpresa per conèixer allò que no imaginem. Les rutes són gratuïtes  i només cal apuntar-s'hi, presentar-se al lloc indicat i pujar al bus. Les places són limitades a les 300 primeres persones que les reservin.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.