La Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat

A principis d'aquest any vaig descobrir l'atractiu de les fires de Sant Boi de Llobregat. Va ser quan vaig anar a la festa de la 17a Carxofada al mes d'abril en una jornada que em va deixar molt bon record. Així que, davant la proposta de tornar-hi altre cop per descobrir la Fira de la Puríssima que arriba a la 70a edició, vaig reservar-me l'agenda.

La jornada va començar, ahir, agafant forces amb un esmorzar de pagès a la masia de Can Julià. Allà ens van acompanyar l'alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, la Regidora de Comerç, Turisme i Fires, Elena Amat i la Presidenta del Parlament Carme Forcadell. Un moment distès que ens va permetre gaudir d'una bona estona amb altres amics bloguers.

Aquesta fira, que és una de les més antigues de Catalunya, combina la tradició i la modernitat i és el principal aparador econòmic de la ciutat. És, de bon tros, l'esdeveniment més popular entre la ciutadania de Sant Boi. Enguany s'ha volgut parar especial atenció al foment del comerç i l'emprenedoria locals. Amb aquesta finalitat s'ha afegit un carrer més a la fira dedicat al comerç de la ciutat. Val la pena destacar, i visitar,  la fira del talent a l'espai «Made in Sant Boi». Aquí es reuneixen l'emprenedoria cultural i els projectes d'economia col·laborativa que es gesten a la ciutat.

De fet podem considerar la Fira de la Puríssima com una fira de fires, amb espais dedicats a diferents activitats. Així, tenim la fira del talent, que ja he esmentat, espais culturals, familiars i solidaris ben diferenciats. No hi falta la fira de Nadal, a la plaça de l'ajuntament, ni la de la mobilitat sostenible, dedicada al vehicle elèctric.


Però un dels principals atractius de la fira és, des de sempre, la Fira Gastronòmica, que arrenca amb l'esmorzar del que ja us he parlat. Aquesta fira es situa al centre històric de Sant Boi i inclou un grapat de propostes que barregen gastronomia i cultura. Podem passejar per la zona de food-trucks per fer un mos, aturar-nos a l'espai de la cervesa artesana i tastar la Putíssima, una cervesa de la ma de Hope, que ja s'ha convertit en una tradició de la fira.

Altres propostes del sector gastronòmic, són els menús que ofereix la restauració local. Alguns d'aquests restaurants ofereixen menús amb antigues receptes santboianes a l'espai Degusta. A l'espai Vi Cult, podem gaudir d'un tast de vins a l'aire lliure mentre escoltem la bona música que es fa a la ciutat. Si preferiu altres alternatives, podeu fer una visita als bars de les entitats santboianes que es troben a la  plaça de l'Agricultura.

La Fira de la Puríssima és un bon motiu per anar cap a Sant Boi de Llobregat. Siguin quines siguin les vostres preferències segur que hi trobeu el vostre espai.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.