Leonardo da Vinci visita Terrassa


El Museu de de Ciència i de la Tècnica de Catalunya, mNACTEC, ha inaugurat l'exposició «Leonardo da Vinci: el geni i els invents» que presenta 40 màquines i enginys ideats per Da Vinci. Aquests aparells s'han construït seguint els dissenys que Leonardo va deixar en manuscrits, dibuixos i esquemes recollits en els seus còdex.

La cara més coneguda de Leonardo da Vinci és la de pintor, especialment pel seu quadre La Gioconda. Tot i això, Da Vinci va explorar totes les branques del saber del seu moment: va ser inventor, científic, arquitecte, enginyer, músic, escriptor... De fet algun dels seus invents eren molt desenvolupats per la seva època i els podrem veure a l'exposició: l'helicòpter o el carro de combat en serien dos bons exemples.

Aquesta exposició itinerant arriba a Terrassa després d'haver passat per Roma, Viena, Istanbul, Berlín, Abu Dhabi i Dubai. El mNACTEC és el primer museu del nostre país on la podem veure i es podrà visitar fins al mes de juny d'enguany. Els enginys que hi podem veure s'han construït amb els materials propis de l'època, alguns a mida real i altres a escala.


La visita es divideix en sis àmbits diferents que comencen en el de les màquines interactives i manipulables. Altres àmbits ens mostren enginys sobre l'aprofitament de l'aigua, la flotació o navegació; els dissenys d'ales articulades; els mecanismes d'enginyeria civil; els enginys destinats a la defensa i la guerra i, finalment, algunes reproduccions dels quadres més famosos de l'artista.

Com a complement de tots els enginys i mecanismes, podrem observar les màquines en moviment i la tècnica pictòrica de l'artista a través d'un conjunt d'hologrames. Al voltant de l'exposició el mNACTEC també ha organitzat un grapat d'activitats familiars i escolars així com una agenda d'activitats divulgatives. L'èxit de les activitats està assegurat; ja abans de la inauguració algunes tenien les places exhaurides en gairebé totes les sessions.


Vista la importància de l'exposició i la quantitat d'activitats paral·leles, el museu ha habilitat una web específica on hi trobareu tota la informació.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.