Es presenta la quinzena dels productes Slow Food italians

Ahir es va presentar a Barcelona la Quinzena dels productes Slow Food Italians, un projecte impulsat per la Cambra de Comerç Italiana en col·laboració amb Slow Food Barcelona. L'esdeveniment gastronòmic, que va iniciar-se ahir mateix, s'allargarà fins al proper dia 25 de febrer. La presentació va estar protagonitzada pel fundador del moviment Slow Food, Carlo Petrini; pel fundador del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau i pel xef guardonat amb tres estrelles Michelin, Paolo Casagrande.


Slow Food és una associació internacional amb l'objectiu de crear consciència i promoure un canvi  en els hàbits de producció i consum dels aliments. Pel moviment Slow Food, els aliments han de ser Bons, Nets i Justos: han de tenir sabor, han de ser respectuosos amb el medi ambient mantenint la biodiversitat i han de ser justos amb el productor, qui ha de percebre una remuneració justa per la seva feina.

L'any 2000 va néixer el projecte "Presidi Slow Food", un projecte es centra en intervencions dirigides a salvaguardar o rellançar petites produccions artesanes i tradicionals que s'arrisquen a l'extinció. Aquestes petites projectes, que es defineixen com a Baluards Slow Food, són l'objectiu principal d'aquesta campanya. Tot i que el moviment Slow Food recomana el consum de proximitat, també promou el coneixement de la riquesa gastronòmica de cada racó de món.

Aquesta iniciativa és una oportunitat per poder conèixer a fons alguns d'aquests baluards italians.  El seu objectiu és donar suport a les petites produccions que destaquen per la seva excel·lència i que corren el risc de desaparèixer. Per fer-ho, 24 restaurants seleccionats proposaran al seu menú algun plat elaborat amb aquests productes. Entre aquests restaurants n'hi ha alguns dels millors que podem trobar a Barcelona i rodalia.

Segons el xef Paolo Casagrande, cal integrar en l'alta cuina els productes Slow Food i els baluards en són un símbol de qualitat. Al finalitzar la presentació, el mateix xef ens va preparar un petit tast que va deixar-nos amb les ganes d'anar a tastar tots aquests plats i productes. Ens esperen, doncs, "dues setmanes d'excel·lència gastronòmica italiana amb productes Slow Food cuinats pels millors restaurants italians i km0 de la ciutat".

Aquesta quinzena gastronòmica està patrocinada per Carpano, ELAV i Barilla i tots els productes utilitzats pels restaurants seran distribuïts pel soci tècnic MozzaKimozza.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.